Veći namet bogatima

Bez autora
Sep 03 2012

Vlada Srbije će, bar prema najavama, uskoro razmatrati mogućnost povećanja poreza na dividende. Sadašnja stopa od deset odsto biće povećana na 15 odsto. Očekuje se da ova izmena Zakona, uz povećanje poreza na dobit, republičkom budžetu obezbedi više sredstava nego što je to sada.Takođe, planira se i da limit za one koji imaju sreću da legalno zarađuju više od pet prosečnih godišnjih plata na nivou republike, od naredne godine plaćaju porez na ostvarenu zaradu od 15 odsto.

Veći namet bogatimaVlada Srbije će, bar prema najavama, uskoro razmatrati mogućnost povećanja poreza na dividende. Sadašnja stopa od deset odsto biće, kako “Novosti” saznaju, povećana na 15 odsto.

Očekuje se da ova izmena Zakona, uz povećanje poreza na dobit, republičkom budžetu obezbedi više sredstava nego što je to sada.

Takođe, planira se i da limit za one koji imaju sreću da legalno zarađuju više od pet prosečnih godišnjih plata na nivou republike, od naredne godine plaćaju porez na ostvarenu zaradu od 15 odsto. Do sada je tu stopu poreza na godišnje prihode plaćao svako ko je ostvario priliv od šest prosečnih zarada na nivou republike.

Jedina olakšica za one bogatije biće to što se, verovatno, više neće podnositi prijava za plaćanje poreza na godišnji prihod građana, već će poreznici sami pratiti prihode građana. Ali, za one koji ne budu platili razrezan iznos poreza, biće predviđene drakonske kazne.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik